Novi Sad
24.12.2014.
17:30 > 17:35
Iako iz Doma zdravlja "Novi Sad" tvrde da se na pregled ekipe Službe kućnog lečenja čeka najduže dva dana, Novosađani se nađu u situaciji da pregled čekaju i po dve nedelje.
  • Mrma

    25.12.2014 17:01
    gaženje po"teškoj muci"
    Staranje o teškom bolesniku je posao za najhrabrije i mentalno najjače.Osoblje koje obavlja negu se trudi i uspeva.Bolesnik i porodica su uvek,bolna i teška istina."Žuč" se lije pred sveukupnoj nemoći i svako je tu bolan i povredjen.Za sve nas,pesnikinja je rekla"Tražim pomilovanje".
  • 25.12.2014 14:05
    nemam reci- Anonimus - za Juuuuuuuuuuuuuuu
    Pokrijte se po usima i cutite, sram Vas bilo! Reci da se neko zamisli zasto mu je njegov najblizi, korisnik kucnog lecenja aludirajuci na nebrigu porodice je vrh nehumanosti i bezobrazluka,nekulture i neznanja..Nisu nasi najdrazi korisnici kucnog lecenja jer MI ne vodimo brigu o njima,vec zato sto sistem ostavlja te ljude da umru kuci. Zahvaljujuci nama oni su zivi,jer da je do bolnica koje ih ne lece i vama iz kucnog lecenja,a ocito je da ste iz te strukture-obzirom na tekst,nasi najdrazi ne bi ni dan poziveli..Ne bih volela da ijedan dan osetite sta znaci biti u situaciji da trebamo Vasu pomoc..
  • Valentina

    25.12.2014 09:07
    kucno lecenje
    I moja majka je bila,nazalost,njihov korisnik,dve godine.Sve je tacno sto su drugi komentarisali.Mucne dve godine,menjanje katetera,previjanje rana,a o njihovoj strucnosti da nisu prepoznali da se stvorio tromb u nozi vec da je to,po njima dekubitus,da ne govorim.Na kraju su joj amputirali nogu.A slag na torti je bio kad mi je majka na svu tu muku i dobila temperaturu,kao grip je dobila,a sestra mi je rekla "pa ceo grad je bolestan i ja sam sinoc legla zdrava a probudila se bolesna.Sledece jutro mi je majka preminula.
  • 25.12.2014 09:03
    za Juuuuuuuuuuuuuuu
    Dragi/a Juuuuuuuuuuu,
    da li bi u svoju računicu mogli da ubacite i vožnju kroz raskopan grad od jednog do drugog pacijenta, i tako 5 dana u nedelji, možda da uzmete u obzir i to da su i zaposleni u kućnom lečenju živi ljudi koji imaju svojih problema koji su možda isti kao i vaši (bolesni roditelji, bolesna deca, rođaci, .....).....
    Najlakše je kritikovati. Postavite i sebi pitanje: zašto su vaši bližnji uopšte i dospeli u kućno lečenje? Da ste malo bolje ranije vodili brigu o njima možda bi sve bilo drugačije
  • tomica

    25.12.2014 08:04
    Nigde nije sve perfektno. Ova Služba je mnogo pomogla mojim prijateljima koji su im zahvalni do kraja života. Bili su i ljubazni i stručni.
    Ima raznih i pacijenata i zdravstvenih radnika i ne treba ih sve satanizovati.
  • xyz

    25.12.2014 01:17
    Kakva drzava takvo i zdravstvo.
  • goran

    25.12.2014 01:15
    Srbija - civilizacijska greska .
  • tamnica naroda

    25.12.2014 01:14
    Balkansko blato .
  • 24.12.2014 21:39
    O, da! Najgora iskustva sam imala sa njima! Pacijenta ne pogledaju, samo pitaju šta treba od recepata. PRevijanje dekubitusa ne rade jer JOŠ ne treba, KAD bude trebalo previjaće... Sa hitnom nisu u dobrim odnosima, tako mi je rečeno da bi moja majka nakon 6 sati preminula. Šefica mi je rekla da su njihovi svi pacijenti u TERMINALNOJ FAZI. Zato valjda na ta mesta postavljaju lekare bez iskustva, bez vaspitanja, bez ljudskosti. Prijavila sam zdravsvenoj inspekciji ali nisam nikad dobila odgovor.
  • 24.12.2014 21:20
    Vidim da se nista nije promenilo...
  • Laki

    24.12.2014 20:17
    Problem
    je sto bolesnik ima naslednike.Da je sam,i da nema nikog svog kome bi ostavio stan, itekako bi ga pazile(i za i van radnog vremena).
  • ww

    24.12.2014 20:04
    nsjveca mafija su doktori!
    i to specijslisti samo!
  • @Juuuuuuuuuuuuuuuu

    24.12.2014 19:21
    Ne znam samo zasto zamisljate da ti na birou su andjeli, zeljni samo da rade iz ljubavi, a ovi zaposleni svi zlikovci neljudski. Svi su nekad bili na birou. I ne znam koliko ce vam jos trebati vremena da shvatite pravilo zivota koliko para toliko i muzike. Najbolji su vec uveliko otisli, sad vec i osrednji odlaze. Setite se toga sledeci put kad se budete radovali smanjenju plata lekara.
  • naselje

    24.12.2014 19:15
    samo pohvale!
    Obicno sam veoma kritican prema nasim javnim sluzbama, pogotovo prema zdravstvu, ali sa sluzbom kucnog lecenja Doma zdravlja stvarno imam potpuno pozitivna iskustva. Bas juce su dosli na poziv mojih roditelja u roku od dva sata. Doduse, slucaj je bio malo hitniji, ali ne i dovoljno ozbiljan za hitnu pomoc.
    I inace kad dolaze (i otac i majka su mi veoma slabo pokretljivi) su veoma profesionalni i ljubazni. Zaista nemam nikakve zamerke, naprotiv - samo pohvale
  • Juuuuuuuuuuuuuuuu

    24.12.2014 19:11
    sve je istina,sve. najveci sljam i najvece dno ljudske rase je upravo kucno lecenje. u zivotu nisam srela odvratnije ljude. od njih koliko ih ima, samo je jedna zena bila ljudsko bice. sestra, svaka joj cast. ovi ostali ...to je arogantno, nafurano, drsko, bezobrazno...menjanje katetera je i te kako njihovo zaduzenje ali ne zele da ga rade jer im se gadi. nas su toliko puta odbili da smo na kraju zavrsili u hitnoj jer je zeni skoro eksplodirala besika. ako vam nesto treba, pocnite da ih zovete bar 7 dana pre no sto zatreba jer im je toliko potrebno da se jave na telefon. sve sto je gospodja u clanku navela je istina a moj savet je da nadjete nekog ko zna da menja kateter pa makar i morali da platite jer ova g**** ne vredi trpeti a ni dinar "sa strane" nisu zasluzili. dno dna, sram vas bilo! a najsmesnije mi je deo gde se oni kao zrtvuju i obave 10 poseta dnevno a trebalo bi 6, a oni inace kad dodju ne ostanu duze od 10 minuta pa se razbeze. znaci rade sat vremena dnevno od 8 sati i ako racunamo te navodne 4 posete vise to je 1 sat i 40 minuta dnevno. treba im uvesti minimum 50 obaveznih poseta dnevno. svima otkaz i mrs na biro, neka rade mladi doktori, taman ce steci neku praksu. dno i sramota!!!
  • 24.12.2014 19:05
    Zato redovno provode radno vreme kod svoje kuće. Dvadeset i prvi vek je, a nemaju GPS.
  • Dana

    24.12.2014 18:44
    Dom za vesanje a ne zdravlja
    da li neko video u Zmaj Ognjena Vuka na ginekologiji kakav je toalet koji nema svetlo, bravu ne mogu da se zatvore vrata, prljavo i smrdljivo je uzasno, sapuna nema, a dnevo ima preko 200 trudnica i oko 100 zena koje dolaze na preglede... Sramota za upravu i za direkrora koji je sva sreca muskarac pa ga i neinteresuje ovo!
  • Milena

    24.12.2014 18:09
    Žalosno
    Na žalost imala sam posla sa ovom službom par meseci koliko mi je suprug bio vezan za krevet. Svaki njihov dolazak je, uz sve navedene nedostatke, bio više nego sraman. Samo je nedostajalo da izgvore "šta, još si živ?". Njihov odnos prema pacijentu je sve drugo samo ne ono što zamišljamo kao lekarsku etiku i ljudskost. Ponašali su se kao da je reč o komadu nameštaja, a ne o ČOVEKU.
    Daleko im lepa kuća i jadni su oni koji dopadnu njihove "brige".
    Udovica

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna